Leziunea tendonului muschiului supraspinos

Back to Blog

Leziunea tendonului muschiului supraspinos

Coafa rotatorie este alcatuita din patru muschi care stabilizeaza articulatia umarului, asemenea unui manson. Acesti muschi sunt:

 • supraspinos 
 • infraspinos 
 • subscapular
 • rotundul mic

In cazul pacientilor tineri, cea mai frecventa cauza este reprezentata de traumatisme puternice (cadere pe umar, cot). Totodata, cei ce practica sporturi care implica activitati deasupra capului (baschet, tenis, etc.) sunt mai expusi sa sufere astfel de leziuni. Alte cauze pot fi reprezentate de suprasolicitarea fizica sau de instabilitatea cronica de umar.

Tratamentul chirurgical difera in functie de varsta pacientului, de tipul si severitatea leziunii. Acesta se recomanda in principal pacientilor tineri, dar devine din ce in ce mai recomandat si la pacientii mai in varsta. La acestia din urma, repararea coafei rotatorii combinata cu decompresia subacromiala artroscopica, devine din ce in ce mai recomandata. Interventia chirurgicala poate fi recomandata si in cazul in care tratamentul conservator esueaza, in cazul unei leziuni acute sau in cazul sportivilor de performanta.

Tratamentul chirurgical are ca scop disparitia durerii si recapatarea fortei musculare si se efectueaza artroscopic. Tehnica chirurgicala presupune reinsertia coafei folosind ancore transosoase.

Mai multe detalii in urmatorul articol

Share this post

Comments (2)

 • Monica Reply

  Buna ziua,
  am fost diagnosticat in urma unui RMN facut datorita durerilor de umar, cu ruptura partiala de tendon supraspinos.
  Concluzie: interventie chirurgicala
  Mentionez ca am 52ani si lucrez la birou, va rog sa-mi spuneti daca exista tratament conservator si care ar fi urmarile neefectuarii interventiei chirurgicale.
  Va multumesc

  07.08.2023 at 12:46
  • Dr. Radu Paraschiv Reply

   Bună ziua.

   Există și varianta tratamentului conservator, dar din păcate fără să vă consult și fără să văd RMN, nu vă pot oferi recomandări.
   Vă puteți programa la un consult online sau prin telefon la; 0745 320 303.

   Numai bine!

   07.09.2023 at 14:47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog