Cum ne pregătim pentru operația de sutură de menisc?

Înapoi la Blog
operația de sutură de menisc

Cum ne pregătim pentru operația de sutură de menisc?

Operația de sutură a meniscului este o procedură chirurgicală de tratament în cazul leziunilor de menisc.

Tehnica permite sutura fragmentelor rupte, permițându-i să se vindece și să ajute la absorbția șocurilor și la stabilizarea articulației genunchiului.

Sutura meniscului este recomandată în mod obișnuit pentru leziunile ce apar în zona externă a meniscului, unde există o vascularizație adecvată, cu un potențial de vindecare mai bun.

Operația se efectuează artroscopic, iar tipul de anestezie utilizat este rahianestezia. Tehnica chirurgicală presupune efectuarea unor mici incizii și utilizarea unei camere și a unor instrumente specializate pentru a efectua sutura meniscului.

În timpul intervenției chirurgicale, marginile rupte ale meniscului sunt îndepărtate și țesutul sănătos rămas este reatașat folosind dispozitivele de sutura meniscală.

Recuperarea după operația de reparare a meniscului poate dura de la câteva săptămâni pana la câteva luni, în funcție de amploarea leziunii si de tipul de reparație efectuat.

Fiziokinetoterapia este recomandată încă de a două zi post-operator, pentru a ajuta la restabilirea forței, flexibilității și a amplitudinii de mișcare normale a genunchiului.

  • Discutați cu medicul curant. Asigurați-vă că înțelegeți procedura, la ce să vă așteptați în timpul și după operație, orice riscuri și potențiale complicații.
  • Programați o consultație preoperatorie. În cadrul acestei consultații vi se vor oferi toate informațiile legate de procedura chirurgicală și vi se vor efectua toate testele necesare. Experiența fiecărui pacient este diferită, astfel că fiecărui pacient i se vor oferi recomandări personalizate.
  • Pregătiți-vă casa. După operație pot fi necesare anumite modificări pentru a va facilita deplasarea și efectuarea activităților zilnice. Aceasta poate include: îndepărtarea covoarelor sau aranjarea mobilierului pentru a oferi un spațiu amplu pentru dispozitivele de mers cum ar fi cadrul sau cârjele.
  • Medicația. Faceți o listă cu toate medicamentele pe care le luați. Unele medicamente, cum sunt anticoagulantele, trebuie să fie întrerupte.
  • Renunțați la fumat. Fumatul poate afecta procesul de vindecare și crește riscul de complicații. Încercați și renunțați sau cel puțin să reduceți fumatul în săptămânile premergătoare operației.

Urmând acești pași, puteți contribui la asigurarea unei intervenții chirurgicale și o recuperare de succes.

Citește mai multe despre afcțiunile genunchiului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog