Cum ne pregătim pentru operația de protezare a genunchiului?

Înapoi la Blog
Cum ne pregătim pentru operația de protezare a genunchiului Doctor Paraschiv

Cum ne pregătim pentru operația de protezare a genunchiului?

Artroplastia totală de genunchi este o procedură chirurgicală care implică îndepărtarea părților deteriorate sau uzate ale articulației genunchiului și înlocuirea lor cu o proteză.

Intervenția chirurgicală de protezare a genunchiului este de obicei efectuată la pacienții cu durere severă și mobilitate redusă, cauzată de artroză, poliartrita reumatoidă sau alte afecțiuni ce nu au răspuns tratamentului conservator.

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există riscuri asociate cu operația de protezare totală a genunchiului, inclusiv infecții, tromboze venoase, leziuni ale nervilor, etc. cu toate acestea rata de succes este ridicată și este considerată sigură și eficientă pentru majoritatea pacienților.

Pregătirea pentru acest tip de intervenție este un pas important în asigurarea unei proceduri și a unei recuperări de succes.

Medicul curant îți va evalua starea generală de sănătate și îți va oferi instrucțiuni și recomandări importante de urmat înainte și după operație.

Este important să iei măsuri pentru a-ți optimiza starea generală înainte de operație.

Aceste măsuri pot include: menținerea unei alimentații sănătoase, exerciții fizice regulate, renunțarea la fumat, etc.

Pregătește-ți casa. După operație pot fi necesare anumite modificări pentru a-ți facilita deplasarea și pentru efectuarea activităților zilnice. Aceasta poate include: îndepărtarea covoarelor sau aranjarea mobilierului pentru a oferi un spațiu amplu pentru dispozitivele de mers cum ar fi cadrul sau cârjele.

În plus fata de pașii menționați, există și alte lucruri pe care le poți face pentru a te pregăti pentru operația de înlocuire a șoldului:

  • Scăderea ponderală. Daca ești supraponderal, pierderea în greutate înainte de operație poate ajuta la reducerea stresului asupra noului șold și la îmbunătățirea sănătății generale
  • Medicația. Înainte de intervenția chirurgicală, poate fi necesară ajustarea sau întreruperea medicației anticoagulante, care poate crește riscul de sângerare intraoperatorie
  • Lucrările dentare. Infecțiile dentare pot crește riscul de infecție după protezarea șoldului
  • După operație nu este permis condusul pentru o perioadă de 6-8 săptămâni. Aranjați transportul către și de la spital pentru externare, cât și pentru controalele periodice

 

Urmând acești pași și urmând instrucțiunile medicului curant, puteți ajuta la asigurarea unei recuperări de succes după intervenția chirurgicală de protezare a genunchiului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog