Afecțiuni Umăr

Articulația umărului este una dintre cele mai mobile articulații ale corpului uman, prin multiplele mișcări ce pot fi realizate la acest nivel.

Acest fapt are și un dezavantaj: articulația umărului are o stabilitate scăzută și pot apărea o serie de probleme de sănătate precum luxații, tendinopatii sau alte leziuni de natură ortopedică.

Programați o consultație în clinica doctorului ortoped Radu Paraschiv.

Leziune de coafa rotatorie

Articulatia umarului este una dintre cele mai mobile articulatii ale corpului uman, prin multiplele miscari ce pot fi realizate la acest nivel. Acest fapt are si un dezavantaj: articulatia umarului are o stabilitate scauzata.

DURERE-de-UMAR-1-e1588929711769

Luxatiile recidivante de umar

Articulatia umarului este una dintre cele mai complexe şi mobile articulaţii ale corpului uman. Aceasta este compusa din articulatia gleno-humerala si articulatia scapulo-toracica, care este mai degraba o articulatie fiziologica decat anatomica.

Luxatiile- recidivante- de- umar

Sindromul de impingement subacromial

Sindromul de impingement al umarului (subacromial) a fost descris ca fiind obstructia mecanica subacromiala care determina iritatia tendonului muschiului supraspinos (in timpul ridicarii bratului.

DURERE-DE-UMAR-e1588848437114

Umărul înghețat

Capsulita adeziva (retractila) sau umarul inghetat este o afectiune invalidanta pentru pacient. Consta in contractia si cicatrizarea (ingrosarea) capsulei articulare, producand astfel limitarea miscarilor in articulatia umarului.

DURERE-la-UMAR-e1589287427201

Tendinopatia calcifianta a umarului

Tendinopatia calcifianta a umarului apare atunci cand se formeaza depozite de calciu in tendoanele muschilor coafei rotatorilor, cel mai adesea fiind afectate tendoanele muschilor supraspinos si infraspinos.

leziunea- de- coafa- rotatorie