Foarte multe persoane devin extrem de agitate înainte unei intervenții chirurigicale, ceea ce este de înțeles.
Pregătirea pentru o intervenție artroscopică vă va ajuta să vă calmați și să asigurați că obțineți cel mai bun rezultat.
Acest proces de pregătire include în mai mulți pași cum ar fi:
1. Discutarea oricăror afecțiuni medicale sau medicamente
Este foarte important ca înainte de orice să clarificați împreună cu chirurgul și medicul primar toate aspectele de la intervenție la medicație și recuperare pentru a vă asigura că totul este gestionat corespunzător înainte și după intervenția chirurgicală.
2. Respectarea oricăror instrucțiuni
Respectă toate instrucțiunile și recomandările primite de la cadrele medicale în ceea ce privește pregătirile preoperatorii.
3. Aranjarea transportului casă-spital-casă
Pentru a elimina o sursă inutilă de stres și pentru a te asigura de un confort optim, ar fi bine să vă organizați din timp transportul de acasă la spital și înapoi.
Totodată, asigurarea unui sprijin pentru sarcinile zilnice pentru perioada inițială de recuperare vă va face viața mult mai ușoară din toate punctele de vedere.
4. Revizuirea riscurilor și beneficiilor procedurii
Întotdeauna când avem de luat o decizie importantă ne gândim de mai multe ori înainte de-a acționa.
Bineînțeles, că nici această situație nu face excepție de la principiul mai sus invoca.
Discută cu medicul chirurg, încă odată, implicațiile intervenției chirurgicale pentru care vă pregătiți astfel încât să vă puteți crea așteptări realiste cu privire la rezultatul final.
5. Tipul de Anestezie
Înțelegerea tipului de anestezie sau managementul durerii care va fi utilizat în timpul procedurii și perioadei de recuperare te vor ajuta să te adaptezi mai ușor perioadei respective.
Un moral crescut, o stare de spirit bună vă va ajuta enorm în perioada de recuperare.
6. Instrucțiuni specifice preoperatorii
Înaintea diferitelor tratamente și/sau intervențiilor pacienților li se poate solicita respectarea unui set de instrucțiuni specifice.
De exemplu, pentru pregătirea genunchiului pentru o astfel de operație, pacientului i se paote solicita evitarea folosirii loțiunilor sau uleiurilor, mai ales pe zona respectivă.
7. Tipul intervenției: artroscopia
Artroscopia este o procedură minim invazivă, dar are totuși riscuri și necesită o perioadă de timp pentru recuperare.
Timpul de recuperare și instrucțiunile postoperatorii vor varia în funcție de tipul de artroscopie și de amploarea intervenției chirurgicale.
Există diferențe importante în tot procesul, inclusiv între artroscopia umărului și artroscopia de genunchi.
8. Revizuirea oricăror instrucțiuni specifice postoperatorii
Chiar dacă aceste instrucțiuni sunt utile abia după intervenție este foarte important să știți tot ce aveți de făcut de la început până la sfârșit, cum ar fi Kinetoterapia, medicamentele și programul de urmărire postoperatorie.
Cu cât veți știi mai multe despre ceea ce urmează să se întâmple cu atât veți avea un sentiment mai puternic în ceea ce privește controlarea situației.
Toate acestea se rezolvă printr-o bună comunicare cu chirurgul și echipa de asistență medicală. Doar ei vor putea oferi informații mai specifice despre așteptări și cum să vă pregătiți pentru intervenția chirurgicală.
Lasă un răspuns