Complicațiile postoperatorii în cazul suturii de menisc

Înapoi la Blog
Pacient-cu-carje---Complicațiile-postoperatorii-în-cazul-suturii-de-menisc (1)

Complicațiile postoperatorii în cazul suturii de menisc

Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există potențiale complicații asociate cu intervenția chirurgicală de sutură a meniscului.

Deși complicațiile sunt rare, ele pot apărea și este important să fi conștient de ele înainte de-a fi supus unei intervenții chirurgicale.

  • Infecția. Este o complicație rară, dar potențial gravă a oricărei intervenții chirurgicale, inclusiv în cazul suturii de menisc.
  • Tromboza venoasă profundă și tromboembolismul pulmonar. Formarea cheagurilor de sânge în venele de la nivelul membrului inferior, reprezintă un risc în cadrul tuturor intervențiilor de la nivelul membrului inferior. Riscul de apariție poate fi diminuat prin utilizarea tratamentului anticoagulant, mobilizare precoce și purtarea de ciorapi medicinali. Principalul pericol este reprezentat de migrarea cheagurilor la nivel pulmonar, cauzând dificultăți în respirație, durere în piept, iar în anumite cazuri decesul.
  • Leziuni nervoase. Reprezintă o complicație rară, dar posibilă a intervenției chirurgicale de reparare a meniscului și poate produce simptome precum amorțeală, furnicături sau durere. În unele cazuri, leziunile nervoase se pot rezolva de la sine.
  • Leziuni vasculare. Sunt complicații extrem de rare ce pot apărea în timpul tratamentului patologiei de menisc.
  • Complicații asociate actului anestezic. Anestezia este în general sigură, dar uneori poate provoca complicații cum ar fi reacții alergice, greață sau vărsături.
  • Rigiditatea genunchiului. În urma intervenției chirurgicale, genunchiul poate deveni rigid și dificil de mișcat, ceea poate limita mobilitatea și poate provoca disconfort. Terapia fizică și exercițiile pot ajuta la îmbunătățirea mobilității.
  • Eșecul vindecării meniscului. În unele cazuri, repararea meniscului poate eșua să se vindece in mod corespunzător, ceea ce poate provoca durere, umflătură ți alte simptome. În unele cazuri medicul ortoped poate recomanda o noua intervenție chirurgicală pentru a sutura sau a îndepărta porțiunea din menisc afectată.
  • Leziunile de menisc pot crește riscul de a dezvolta artroză, iar intervenția chirurgicală poate să nu împiedice întotdeauna acest lucru. Pacienții trebuie să urmeze un stil de viață sănătos, să mențină o greutate optimă și să efectueze exerciții fizice regulat pentru a ajuta la reducerea riscului de apariție al artrozei.

 

Rata de succes a unei proceduri chirurgicale depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul și complexitatea procedurii, experiența chirurgului, starea generală a pacientului și recuperarea postoperatorie.

Conform Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi, rata de succes pentru operația de reparare a meniscului, variază de la 70 la 90% în funcție de dimensiunea și localizarea leziunii, vârsta pacientului, nivelul de activitate și de alți factori.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre rata de succes și potențialele riscuri și complicații, astfel încât să înțelegeți clar la ce să vă așteptați și să puteți lua o decizie informată. În plus este recomandată să urmați recomandările chirurgului legate de recuperarea postoperatorie pentru a va maximiza șansele pentru un rezultat de succes.

 

Totuși, este de reținut faptul că nu există chirurgie fără riscuri și/sau fără complicații!

 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog