Infiltrațiile cu acid hialuronic

Back to Blog
Infiltratii cu acid hialuronic

Infiltrațiile cu acid hialuronic

Infiltrațiile cu acid hialuronic reprezintă o metoda simplă de tratare a durerilor de cauza artrozică și de creștere a mobilității articulare. 

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este un component natural al lichidului sinovial, ce facilitează o mișcare fluidă și care are rol în absorbția șocurilor de la nivelul articulației. În cazul pacienților cu artroză lichidul sinovial se găsește in cantitate redusă, astfel principiul infiltrațiilor cu acid hialuronic este de a crește concentrația de acid hialuronic la nivel articular și de a permite o mișcare normală a articulației.

Indicațiile infiltrațiilor cu acid hialuronic(gel)

Cel mai frecvent acest tip de infiltrații este folosit la nivelul genunchiului, dar pot fi folosite și la nivelul umărului și soldului. 

Există 2 tipuri de infiltrații cu acid hialuronic:

  1. Monodoză – o singura injecție
  2. Tridoză – 3 injecții la interval de o săptămâna

Eficiența maximă a infiltrațiilor cu acid hialuronic este in cazul pacienților cu artroză ușoară și moderată, iar in cazul celor cu artroză severă efectul lor este mai puțin predictibil. Acest tratament este indicat în cazurile în care tratamentul cu antiinflamatorii nesteroidiene nu a dat roade sau nu a fost bine tolerat. Infiltrațiile cu acid hialuronic reprezintă o opțiune mai bună decât injecțiile cu corticosteroizi în special in cazul pacienților cu diabet.

Avantajele injecțiilor cu acid hialuronic

Infiltrația cu acid hialuronic este o metodă simplă, noninvazivă. Procedura se efectuează în cabinetul medicului și durează câteva minute. 

De reținut – Infiltrația cu acid hialuronic NU este dureroasă. Rezultatele după injecție sunt foarte bune si de lunga durata, aproximativ 12 luni. Durata efectului este influențată de mai mulți factori: gradul artrozei, gradul de activitate al pacientului, greutatea etc. Riscurile sunt minime, în special din cauza faptului că acidul hialuronic este un component natural al lichidului sinovial. Există posibilitatea apariției unei inflamații locale la 24-48 ore după injecție, în acest caz fiind recomandat repaus pentru 1-2 zile.

Share this post

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog