Recuperarea medicală după o intervenție chirurgicală

Înapoi la Blog
Recuperare Medicală - Fiziokinetoterapie

Recuperarea medicală după o intervenție chirurgicală

Fizio-kinetoterapia reprezintă o parte esențială a procesului de recuperare după intervenția chirurgicală ortopedică.

Recuperarea medicală joacă un rol crucial în a ajuta pacienții să-și recapete puterea, mobilitatea și funcția în articulația sau membrul afectat (Șold, Umăr, Genunchi, Gleznă etc.).

Primul pas în procesul de recuperare este de obicei gestionarea durerii și a inflamației.

Acest lucru se poate face prin utilizarea de medicamente, gheață și odihnă.

Pe măsură ce starea pacientului se îmbunătățește, kinetoterapie poate începe să se concentreze pe exerciții de mișcare, întărirea mușchilor și antrenamentul funcțional.

Terapia fizică poate ajuta, de asemenea, pacienții să învețe cum să folosească dispozitive de asistență, cum ar fi cârjele sau bastonul, și îi poate învăța cum să desfășoare activitățile vieții de zi cu zi în siguranță și eficient.

Este important ca pacienții să urmeze instrucțiunile și recomandările chirurgului și terapeutului fizic pentru reabilitare.

În timpul procesului de recuperare, este, de asemenea, important ca pacienții să mențină un stil de viață sănătos printr-o dietă adecvată și exerciții fizice.

Acest lucru poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare și la îmbunătățirea sănătății generale.

 

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta pacienții să se îngrijească corespunzător de ei înșiși în timpul procesului de recuperare:

  1. Urmează instrucțiunile și recomandările chirurgului și terapeutului fizic pentru reabilitare;
  2. Fii sincer cu privire la nivelul durerii tale și nu forța pentru o recuperarea rapidă;;
  3. Adminstrează-ți medicamentele conform prescripției medicului curant și folosește gheață și perioade de repaus pentru a gestiona durerea și inflamația;
  4. Efectueză exerciții de gamă de mișcare, exerciții de întărire musculară și antrenament funcțional conform instrucțiunilor terapeutului dvs. fizice;
  5. Folosește dispozitivele de asistență conform instrucțiunilor și învățați cum să efectuați activitățile din viața de zi cu zi în siguranță și eficient;
  6. Menține-ți un stil de viață sănătos printr-o dietă adecvată și exerciții fizice;
  7. Solicită ajutorul, dacă ai nevoie.

 

Cu îngrijirea și recuperarea medicală corespunzătoare, pacienții pot obține rezultate optime în urma operației lor ortopedice și pot reveni la activitățile lor normale cât mai curând posibil.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog